تعداد پالتوهای با قیمت کمتر از یک میلیون تومان محدود است و اکثرا جنس مناسبی ندارند، یا به اصلاح “فِیک” هستند. گرانی پالتو و پوشاک زمستانی، زنانه، مردانه و بچگانه ندارد و این افزایش قیمت سرسام آور باعث شده بسیاری از مردم قید خرید لباس زمستانی را بزنند یا سراغ خرید لباسهای دست دوم تاناکورا یا سایت دیوار بروند.
پالتوهای میلیونی بیمشتری در بازار
با وجود اینکه به واسطه قیمت بالای لباسهای وارداتی که بعضا قیمتهای میلیونی دارند اقبال مردم بیشتر به سمت تامین لباسهای داخلی میرود اما به نظر میرسد جنس داخلی هم قیمتی مناسب جیب خریدار ندارد و خانواده یک کارگر و یا یک کارمند که با حقوق مصوب اداره کار حقوق میگیرند باید حقوق یک ماه خود را تنها صرف خرید برای یکی از اعضای خانواده خود کنند.
به دلیل محدود بودن فصل زمستان و شرایط اقلیمی کشور، با وجود افزایش قیمت اول فصل اغلب فعالان این صنعت از بازار زمستان به عنوان یک بازار معیوب یاد میکنند. چرا که دمای هوا زیاد کم نمیشود و در نهایت ناچار به حراجهای نامتعارف برای فروش کالاهای خود میشوند. از طرف دیگر نوروز از ۲ ماه قبل از شروع، بازار فصل زمستان را تحت تاثیر قرار می دهد. به نظر میرسد یکی از دلایل گرانی سر به فلک کشیده لباس زمستانی کوتاه بودن فروش برای فروشندگان است که سعی میکنند در مدت کوتاه سود مورد نیاز خود را تامین کنند. همچنین افزایش اجاره بها، دستمزد و هزینههای سربار کارخانهها نیز دلیل دیگر افزایش قیمت تمام شده پوشاک زمستانی است.
به واسطه نوسانات ارزی و پایین بودن ارزش پول ملی به دلیل تورم و تحریمها در سالهای اخیر قیمت پوشاک سیر صعودی با شیب تندی به خود گرفته است و این افزایش قیمت در لباسهای زمستانی چشمگیرتر نیز شده است؛ با توجه به اینکه برای همه اقشار جامعه تامین لباس گرم در پاییز و زمستان از ملزومات است طبیعتا این افزایش قیمتهای نجومی قابل پذیرش نیست.
وضعیت گرانی پوشاک زمستان هم موجب نارضایتی مشتری است و هم فروشنده از کسادی بازار گلایه دارد، در این میان اندک امید مشتریان به فروشها و حراج آخر فصل است تا شاید با شکستن برخی ارقام بتوانند توشهای برای سال بعد ذخیره کنند.